logo tapio loopbaanbegeleiding
TAPIO

FINLAND

Finnen hebben sisu, een innerlijke kracht die ze ontwikkelen tijdens lange en donkere winters. Maar sisu kan niet zonder dat je weet wat echt belangrijk is voor jou en het maken van oprechte en authentieke keuzes.


Sisu is doorzettingsvermogen en keuzes durven maken.

Finnen hebben hun natuur en het landschap waar ze mee vergroeid zijn. Het biedt hen ontspanning maar ook een fantastische plaats om stil te staan, te de – connecteren en tot zichzelf te komen.

En Finnen hebben hun sauna, waar ze praten over wat er echt toe doet – geen wissewasjes –, waar verhalen worden verteld en banden worden gesmeed. Elk gezin heeft er één maar ook in het parlement vind je er eentje terug. Finnen zijn een volk van tradities in een op en top moderne maatschappij. Dat zie je in hun design, hun architectuur en hun onderwijs. Ze slagen hierin door de dingen uit te puren en te komen tot de essentie of wat écht werkt. En vandaaruit geven ze weer een nieuw verhaal vorm.


TAPIO

Tapio is de Finse naam die Stijn Wolters geeft aan zijn bureau voor individuele coaching, loopbaanbegeleiding, teamcoaching en talentontwikkeling. Tapio staat voor de kracht van eenvoud en is actiegericht. Het oplossingsgerichte model, ontwikkeld uit de Solution Focused Brief Therapy, staat centraal in de aanpak.

De coachings van Tapio richten de blik op de toekomst, zijn pragmatisch en bieden een context waarin een nieuw verhaal kan ontstaan. Oplossingsgericht werken en de Finse ‘spirit’ hebben veel met elkaar gemeen.

Oplossingsgericht werken ontstond vanuit de Solution Focused Brief Therapy en richt de aandacht sterk op het beeld van de gewenste toekomst of waar je wel naar toe wil. Om vandaaruit, vaak verassend concreet, de koers uit te zetten in de richting van dit gewenste resultaat. Oplossingsgericht werken siert in éénvoud, zonder afbreuk te doen aan complexiteit, is erg waarderend en lokt verandering uit. We laten ons sterk leiden door het volgende principe:

  • Zoek uit wat wérkt en doe daar meer van.
  • Wat niet werkt, stop hiermee en zoek iets anders.
  • Laat intact wat al goed gaat (if it ain 't broken, don't fix it).


 

STIJN WOLTERS

foto Stijn Wolters

Stijn Wolters, de oprichter van Tapio, volgde de vierjarige opleiding Solution Focused Brief Therapy aan het Korzybski-instituut te Brugge.
Als psychotherapeut is hij lid van de Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS) en van de Vlaamse Vereniging voor Sportpsychologie (VVSP).

Hij is erkend loopbaanbegeleider door VDAB en door Quintessence gecertifieerd competentie-assessor.


 

Opmerkingen, vragen of wil je een afspraak?