logo tapio loopbaanbegeleiding
TAPIO

FINLAND

Finland inspireert Tapio. Finnen hebben sisu, een innerlijke kracht die ze ontwikkelen tijdens lange en donkere winters.

Sisu is doorzettingsvermogen.

Finnen hebben hun sauna, waar ze praten over wat er echt toe doet – geen wissewasjes –, waar verhalen worden verteld en banden worden gesmeed. Elk gezin heeft er één maar ook in het parlement vind je er eentje terug. Finnen zijn een volk van tradities in een op en top moderne maatschappij. Dat zie je in hun design, hun architectuur en hun onderwijs. Ze slagen hierin door de dingen uit te puren en te komen tot de essentie of wat écht werkt. En vandaaruit geven ze weer een nieuw verhaal vorm.


TAPIO

Tapio is de Finse naam die Stijn Wolters geeft aan zijn bureau voor individuele coaching, teamcoaching en coaching op de werkvloer. Tapio staat voor de kracht van eenvoud en is actiegericht. Het oplossingsgerichte model, ontwikkeld uit de Solution Focused Brief Therapy, staat centraal in de aanpak.

De coachings van Tapio richten de blik op de toekomst, zijn pragmatisch en bieden een context waarin een nieuw verhaal kan ontstaan. Oplossingsgericht werken en de Finse ‘spirit’ hebben veel met elkaar gemeen.

STIJN WOLTERS

foto Stijn Wolters
Stijn Wolters, de oprichter van Tapio, volgde de opleiding Solution Focused Brief Therapy aan het Korzybski-instituut te Brugge.
Als psychotherapeut is hij lid van de Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS) en van de Vlaamse Vereniging voor Sportpsychologie (VVSP).

Hij is erkend loopbaanbegeleider en gecertifieerd competentie-assessor. 

Opmerkingen, vragen of wil je een afspraak?